Creatieve oplossing met steigermateriaal

Bubble Architecture Studio bedenkt een oplossing met steigermateriaal voor sociale ruimtes in het COVID-19 tijdperk. Een manier om zich aan te passen aan het nieuwe normale en anderhalvemetersamenleving. 

Bedenker Paulino Poveda: “We bedachten een tijdelijk noodsysteem dat rekening houdt met de mogelijkheid van meer crisis in de (nabije) toekomst. Het belangrijkste doel van het systeem is om mensen op een veilige manier opnieuw te verbinden. We hebben de regel van anderhalve meter als leidraad gebruikt om zeshoekige vloermodules te ontwikkelen die elk plaats bieden aan één persoon”. Bekijk hieronder een schets van het ontwerp: 

Stel je bijvoorbeeld een kleine concertzaal voor. Met bovenstaand trottoirsysteem zou de bezettingsgraad gemakkelijk dalen van 50 naar slechts 15. En dit met ongekende economische gevolgen. Dit geldt onder andere voor veel openbare ruimtes en uitgaansgelegenheden. Het systeem dat ze voorstellen creëert verschillende niveaus, net zoals steigers. Hierdoor wordt het vloeroppervlak verticaal vergroot. 

Wil jij meer weten over dit ontwerp? Klik dan op de onderstaande link.

 Bron: Frameweb