Cuplock

De basis voor een flexibele en veilige steiger met lichtere componenten.  

Cuplock Steiger 

Diverse formaten

Ook leverbaar in complete steigers

Flexibiliteit

en eenvoud

Snelle montage

en demontage.

Wij denken graag mee

voor de beste opstelling

Cuplock steigers

 

Ben jij op zoek naar cuplock steigers? Dan ben je bij Diswork aan het juiste adres!

Het Cuplock concept combineert flexibiliteit, sterkte en snelle (de)montage. Cuplock wordt gekenmerkt door het unieke knooppunt. Wist u dat dit  knooppunt al medio jaren zeventig werd ontwikkeld? Het zorgde destijds voor een doorbraak in de steigerbouw branche. Om de 50 cm zijn de staanders voorzien van de zogenoemde ‘cups’. Dit zorgt ervoor dat het systeem zowel geschikt is voor zware als voor lichtere steigerbelastingen. 

Eenvoudige en snelle montage & demontage 

Door het kleine aantal onderdelen, is de arbeidstijd voor het monteren en demonteren van deze systeemsteiger zeer eenvoudig. 

De multifunctionele cuplock steiger bestaat uit zes onderdelen:

  • De in de uiteinden van de buis gedrukte cuplock verbinding zorgt voor een sterke verbinding van de buizen;
  • Kruiskoppelingen verbinden staanders, liggers en leuningen onder een hoek van 90°;
  • Draaikoppelingen verbinden buizen onder een hoek;
  • Uitzetkortelingen maken montage van de cuplock steiger eenvoudig, omdat de staanders op de juiste afstand van elkaar geplaatst worden;
  • Systeemkortelingen verbinden de liggers met elkaar bij de werkvloer, hierdoor kunnen er tot wel 6 steigerplanken naast elkaar gelegd worden;
  • De systeemkorteling is voorzien van een uitschuiver die het mogelijk maakt maximaal 3 steigerplanken tussen de binnenstaander en het bouwwerk te monteren.

Toepassing van Cuplock 

Cuplock wordt voornamelijk gebruik voor gevelsteigers, offshore en is uitstekend inzetbaar in de industrie, scheeps- en vliegtuigbouw.

Diverse formaten

De cuplock steigers zijn verkrijgbaar in diverse formaten. De steigerbreedte varieert van 0.75 tot 2.50 meter. De meest voorkomende breedte is 1.30 meter, deze wordt met name gebruikt voor metselsteigers.

Het is ook mogelijk om een complete cuplock steiger te bestellen. Contacteer ons voor meer informatie en de mogelijkheden.

Voordelen cuplock steiger

  • Allereerst de hoge belastingcapaciteit: Een groot voordeel van Cuplock is dat deze steiger robuuster en zwaarder is. Hierdoor is het systeem geschikt voor een belasting tot 300 kg per m2. 
  • Ten tweede, het cuplock systeem is schadebestendig.
  • Ten derde, er zijn ook extra componenten beschikbaar. Bijvoorbeeld: steigervloeren, kantplanken en toegangsbeveiliging.

Kortom, cuplock combineert flexibiliteit, sterkte en snelle (de)montage. Ben jij op zoek naar cuplock steigermaterialen? Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan. 

 

Gratis offerte aanvragen?

Amersfoort & Sliedrecht

+316 861 174 12

info@diswork.nl