Social distance concert met steigermaterialen

Het eerste social distance concert ter wereld bleek een enorme hit te zijn. Dit dankzij een succesvolle samenwerking met Layher steigermaterialen.

Gosforth Park in Newcastle.

Dit was ’s werelds eerste concert met een sociale afstand. Het werd een aantal maanden achter elkaar georganiseerd tijdens de pandemie. Om ervoor te zorgen dat iedereen in groepen van maximaal vijf veilig, comfortabel kon zitten op afzonderlijke verhoogde metalen platforms, was een innovatief ontworpen steiger vereist.

Het geheel was gebouwd op houtstrooiers om zo wegzakken op het gras bij nat weer te voorkomen. Bovendien werd aan de omtrek dubbele randbescherming aangebracht om veilige omheiningen op sociale afstand te creëren en te beschermen tegen vallen. De Layher-platforms waren op de plattegrond 2072 mm x 2072 mm en werden twee a drie meter uit elkaar gehouden, waardoor er veel ruimte overbleef voor fans om te bewegen.

Garreth Hannon, Overlay Events Director vertelde me: “De hele klus kostte 78 ton aan steigers en bijbehorend materiaal. We gebruikten een volledig geperforeerd stalen dekplatform om water en modder op natuurlijke wijze door het Layher-dekoppervlak te laten wegvloeien”.

Bron: Scaffmag